En Djupdykning i Disktrasehållare

En Djupdykning i Disktrasehållare

Vad är en disktrasehållare, vilket syfte har den och hur kan den se ut och vara gjord av? Vi går igenom lite vad en disktrasehållare är och vilken som- enligt oss- är bäst på marknaden idag. 

Till att börja med kan vi gå igenom vad en disktrasehållare är för något, och som du förstår, är det precis som det låter: en liten hållare för våra disktrasor, de som annars ligger slängda över vasken, på vasken, bredvid vasken eller rent av i vasken i en tråkig liten hög. De blir inte särskilt torra där och framförallt så bildas det ett hav av bakterier som man enkelt kan förhindra- med en disktrasehållare!

Den magnetiska hållaren sitter i diskhon på en “pinne” av antingen rostfritt stål eller biokomposit-material (eller plast, om det är en disktrasehållare med sugpropp), men i och med att trasan är utvecklad när den hänger där så torkar den mycket enklare jämfört med trasan som sitter i gummiflärparna på väggen. Den är dessutom utfälld under tiden som den hänger där vilket gör det mycket enklare för trasan att torka, och därmed minskar risken för bakterier att frodas.

Vad som även är bra med den hängande disktrasehållaren är att den är mycket enklare att rengöra jämfört med en med gummiflärparna, en hållare där du inte riktigt kommer åt. Med den som hänger nere i diskhon är det enkelt att städa med allrengöring och en disktrasa, där vi rekommenderar vår Universal Spray som fungerar utmärkt för detta. Det är viktigt att hålla både hållaren och trasan ren för att minimera risken med att få bakterier som gror där.

Vad vi kan se finns det några olika disktrasehållare som är av den typen som sitter nere i diskhon, där vi vill poängtera att några av dessa är disktrasehållare med sugpropp och gjorda helt av plast, medan den andra typen är gjord av biokomposit eller rostfritt stål. Att föredra sett ur miljöaspekt är helt klart de som är utan plast. 

Studier har visat att disktrasorna innehåller många olika typer av bakterier, där dessa bakterierna har potential till att orsaka matförgiftning för oss. Studien visade att det är fler bakterier på trasor avsedda för många olika områden (kom ihåg att alltid använda en trasa per område!). Det fanns högre halter av bakterieodling i varma, fuktiga trasor i jämförelse till de torra trasorna. En bakterie som studierna hittade var E. kolibakterie vilket man verkligen inte vill ha på sina trasor- särskilt inte de man använder i köket! Med detta i åtanke förstår man att det är viktigt att ens trasor är torra och håller sig fräscha. Så tänk på att se till så att trasan håller sig torr och att den enbart används till ett område.  

En bra lösning för detta problem är en magnetisk disktrasehållare! Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Happy Sinks, som har just en sådan magnetisk disktrasehållare som man kan sätta nere i sin diskho och som förhindrar att bakterier samlas och gror. Den är dessutom otroligt snygg och trendig! Med vårt samarbete med Happysinks kan du antingen lägga vantarna på en i rostfritt stål eller en i biokomposit som är svart i färgen. Det bästa med dessa disktrasehållarna med biokomposit är att detta är ett material med 50 procent lägre koldioxidavtryck jämfört med andra modeller på marknaden, som exempelvis disktrasehållaren med gummiflärparna som är helt gjord i plast. Disktrasehållaren från Happy Sinks är alltså bra när det kommer till val av material men även när det kommer till målet att minimera bakterierna och ha en trasa som torkar snabbt mellan användningarna, vilket är precis det man vill ha. Du hittar alla produkterna i vårt samarbete med Happy Sinks här

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3