(För) Länge Lever Disksvampen

(För) Länge Lever Disksvampen

Reflekterar du någonsin över disksvampen som ligger och luftar på diskbänken? Transporteras den mellan olika rum? Från diskbänken till badrummet? 

Många är vi som torkar av skärbrädor och köksredskap med disksvampen; som torkar upp mjölk och köttsaft följt av en liten kram och släng i slasken. Många är vi också som tänker mer på det städade köket, än på den där disksvampen vi använt de senaste två veckorna för att rengöra disken och kökets alla ytor. Sällan stannar vi upp för att reflektera över de bakterier som samlar sig i den fuktiga svampen; bakterier som effektivt sprider sig vidare mellan ytor och disksessioner i ditt till synes rena hem.

Bakterier behöver fukt, en trivsam temperatur, näring och tid för att växa; disksvampen utgör därför ett paradis för bakterier. Svampen ger till synes rena resultat och vi är många som väntar lite för länge med att byta ut denna bakteriefälla. Forskning visar att disksvampen kryllar av mikrober där man i mikroskop kunnat hitta upp till 118 olika mikrober. Matrester fastnar i den mjuka, fuktiga svampen och ger näring åt bakterier som kan gömma allt ifrån e-coli till salmonella. Ta därför för vana att byta ut disksvampen ofta.

 

Stilrena detaljer och smarta lösningar

Köket är för många en inspirerande plats för storkok och matlagning; där förvaringsutrymmen används till köksredskap, bak- och köksmaskiner vi använder dagligen. Köket kan också bli ett utrymme där arbetsytor täcks av disk och annat spill som vi "tar tag i sen, om en stund, imorgon". När vi sedan torkar av ytor och skärbrädor med trasan eller svampen, stannar fukten kvar inuti, i vilket skapar en miljö för bakterier att växa.

I samarbete med HAPPY SiNKS minskar vi koldioxidutsläppen under transport och du kan effektivt städa ditt hem utan skadliga kemikalier eller plastavfall. Vi på Skosh är stolta över vårt samarbete med HAPPY SiNKS som på ett avfallsfritt sätt förlänger livet på disktillbehör. Med HAPPY SiNKS x Skosh disksvampållare torkar din disksvamp snabbt och den bakteriella kontaminationen minskar avsevärt. Med hjälp av det smarta Magnet Fitting System (MFS) fäster du din hållare på nolltid, helt utan verktyg!

Var sak har sin plats, men vad gör man med prylar som borsten, trasan och svampen? Slänger i diskhon? HAPPY SiNKS patenterade innovation förvarar disksvampen inom räckhåll men utom synhåll, precis som vi vill ha den. HAPPY SiNKS disksvamphållare är tillverkad av biokomposit för att minska mängden avfall och utsläpp av koldioxid. Biokomposit är ett material med stor potential att ersätta plastprodukter då det innehåller växtbaserad plast och träfibrer som är biologiskt nedbrytbart.

Genom att utnyttja de utrymmen som annars skulle vara helt bortkastade, såsom den tomma diskon, ger du ditt kök ett stilrent intryck fritt från klotter. Föredrar du disktrasan? Med HAPPY SiNKS x Skosh disktrasehållare slipper du förvara dina disktrasor över kranen. I vårt samarbete har vi tagit fram miljövänliga disktrasor som tål maskintvätt och lufttorkar snabbt!

Text: Josefine Andreasson

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3