Pulver VS Flytande Tvättmedel?

Pulver VS Flytande Tvättmedel?

Ja, vad är egentligen bäst? Pulvertvättmedel eller flytande tvättmedel? Vad är bäst för miljön, oss och kläderna? Vi reder ut alla frågetecken och jämför de inom renheten, miljöaspekter och ur den ekonomiska synpunkten.

Pulvertvättmedel är det allra bästa när man ska köra en maskin med vit tvätt. Det beror på att pulverform ofta innehåller en liten del blekmedel vilket låter den vita tvätten behålla sin vithet. Den lilla delen av blekmedel finns vanligtvis inte i flytande tvättmedel vilket gör att pulvertvättmedlet blir överlägsen när det kommer till att köra en maskin med vit tvätt. Pulvertvättmedlet ska dessutom vara bättre än de flytande tvättmedlen på att ta bort fläckar.

I Tyskland genomförde man tester där man ställde pulvertvättmedlet mot det flytande, där det var tydligt att pulvertvättmedlen var överlägsna de flytande när det kom till att få tvätten helt ren. Slutsatsen var att de flytande tvättmedel inte kunde konkurrera mot pulver versionen. 

Varför väljer så många det flytande tvättmedlet då, kanske du undrar. Kanske är du till och med en av de som använder denna typ av tvättmedel före pulver och är medveten om fördelarna med det. För fördelar finns det, både när det kommer till smidighet och klädernas utseende efter körd tvätt. Den allra största anledningen till varför många använder det flytande tvättmedlet är så enkelt som att det är det smidigaste tvättmedlet att använda. Det är lätt att dosera och tvättmedlet fastnar inte i facket utan åker smidigt ut i maskinen och framförallt- det lämnar inga spår på dina kläder efter att du har kört en tvätt. 

Det är förmodligen en av de största anledningarna till varför många väljer bort pulvertvättmedlet: det kan lätt bildas klumpar i bland annat facket vilket gör det svårare att hålla detta rent. Dessutom finns det risk att pulvret sätter sig som avlagringar på kläderna, men detta sker dock bara om man överdoserar- vilket man ska undvika i allra största mån. Här kan du läsa mer om varför man absolut inte ska överdosera och vad överdosering kan leda till.

En annan intressant aspekt med det flytande tvättmedlet är att det lätt kan bildas bakterier i fuktiga miljöer så i många fall måste tillverkarna tillsätta konserveringsmedel i det flytande tvättmedlet. Dock finns detta medel inte i de miljömärkta, flytande tvättmedlena. Men ur miljöaspekt är pulvertvättmedlet mer fördelaktigt då det är mer koncentrerat, vilket i det långa loppet innebär mindre doseringar men även färre transporter. Dessutom är pulvertvättmedlet billigare än det flytande tvättmedlet. 

Statistik visar att två tredjedelar av befolkningen använder pulver där en tredjedel använder det flytande tvättmedlet. Vi erbjuder ett tvättmedel som är bättre för kläderna, dig och miljön på samma gång. Tvättmedlena för kulör-samt vittvätt är helt utan parfym och färgämnen, och precis som alla andra produkter är de helt utan giftiga ingredienser. Vi vill att alla ska kunna använda våra produkter och har därför haft både människan och miljön i fokus när vi tagit fram våra tvättmedel. 

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.

1 von 3