Skapa En Lite Mer Hållbar Höst-Look

Skapa En Lite Mer Hållbar Höst-Look

Rutinerna är tillbaka, löven blir gulare och gulare för varje dag och solen verkar blir allt mer svårflörtad. Med andra ord, hösten är här. Det är den tiden på året då shortsen byts mot byxor, klänningarna hängs tillbaka i garderoben och regnjackan har numera en permanent plats i hallen.

Det är även den tiden på året när behovet av en “ny höstgarderob” lätt kan uppstå. Att behovet skapas är i sig inte konstigt, vi matas konstant med artiklar, reklam och inlägg om vilka plagg som är höstens “it” plagg. Med störst sannolikhet är det inte samma plagg som var inte förra hösten utan garderoben måste uppdateras och klädföretagen vill vara först med att få in höstens trendiga plagg till konsumenterna.

“Fast fashion” är term/metod som innefattar snabbt framtagen design, produktion och marknadsföring av en stor volym av kläder. Detta på bekostnaden av kvalité, vår miljö, och arbetsvillkor. Dessa företag kan alltså erbjuda nya plagg och kollektioner varje vecka vilket är extremt ohållbart utifrån otaliga aspekter.

Tillsammans med A Sustainable Closet vill vi istället uppmärksamma och lyfta ett hållbart sätt att uppdatera höstgarderoben!

“Look good, feel good and do good” är slagorden för A Sustainable Closet och på deras plattform kan du hitta både inspirerande historier samt en hjälpande hand till second-hand shopping. Här hittar du exempelvis tips på snygga second-hand plagg inför hösten.

Vi i team Skosh är baserade i Malmö och av den anledningen vill vi också ta tillfället i akt att tipsa om våra favoritställen att besöka i stan!

Pop Boutique
Davidshallsgatan 9
För den som är ny i second-hand gamet är denna butik perfekt. En väldigt rymlig och mysig butik med välsorterat utbud som garanterat har något för alla stilar. Kläder från 60 till 90-talet.

Björkå Frihet
Storgatan 20
Placerad på gågatan, Björkå Frihet är en butik med ett enormt sortiment av kläder såväl inredning. Här kan man tappa både tid och rum letandes genom klädställningarna. Finns många gömda skatter i denna butik och varje gång vi går in lyckas vi nästan alltid gå hem med något “nytt”. Missa inte deras stora utbud av porslin, inredning och möbler, finns extremt mycket fint!

Rad Suzie
Storgatan 39
Sist men inte minst, en liten pärla på hörnet av Kungsgatan. Rad Suzie är en mindre butik som är fullpackad med otroliga fynd. Det man inte får missa är deras accessoarsvägg där en parad av vackra smycken gömmer sig.

Kika in A Sustainable Closet för ännu mer second-hand tips nära dig!
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3