Gröna växter i hemmet

Mer Grönt I Våra Hem 2022

Att skapa en hållbar vana kan låta svårare än vad det faktiskt behöver vara. Det är därför vi vill dela med oss av några tips som är lätta att implementera i ditt vardagliga liv. 

En vana som nästan alltid nämns när det kommer till hållbara vanor är att ta mer promenader. Genom att låta bilen stå och istället ta en promenad till affären, kompisen eller jobbet kan du på ett effektivt sätt minska ditt ekologiska fotavtryck. Det är dessutom hållbart i två bemärkelser – både för miljön men även för din hälsa. Bocka av två potentiella nyårslöften i ett helt enkelt! 

Skaffa ett mer grönt hem! Bokstavligt talat. Växter är inte bara en fröjd för ögat, de har även god bevisad effekt på luftkvaliteten i ditt hem. Forskning har nämligen visat på att inomhusväxter kan avlägsna vanliga toxiner och föroreningar som förekommer inomhus. Med andra ord, en hållbar luftrenare som inte bara ger dig ett estetiskt finare hem utan även ett renare. Några växter som extra duktiga på rena din luft är aloe vera och svärmorstunga. Här hittar du en längre lista på växter som är bra alternativ om du vill få in mer grönt i ditt hem! 

2022, hållbarhet, växter, planter, städning

Att sätta sig ner och reflektera över sin konsumtion kan låta som en tråkig syssla, vi vet. Men att se över ens konsumtionsmönster gör det lättare att få en överblick över var ändring kan ske. Forskning visar hur vårt köpbeteende skapar enorma konsekvenser inte bara för människan, men även miljön. De senaste åren har utsläppen av växthusgaser minskat i Sverige, men faktum är att de utsläppen som är kopplade till svensk konsumtion av exempelvis mat, kläder, möbler och elektronik har ökat markant. 

Något som går hand i hand med detta är att minska plasten i våra vardagliga liv. Detta är inte något nytt i sig, vi har länge vetat om att plast är en enorm belastning för miljön eftersom den inte kan brytas ner i naturen. Det kommer nog inte som en stor överraskning att minskning av engångsplasten är vår största passion här på Skosh. Som tur är växer alternativ till engångsplastförpackningar för var dag och det blir lättare och lättare att hitta hållbara alternativ. Trots det är fortfarande engångsplast en stor del av många av de varor på köper hem och vi vill trycka på vikten av att återvinna sin plast. Se dessutom till att dubbelkolla så det inte finns giftiga kemikalier i plasten innan den återvinns

Litet eller stort, vi kan alla bidra med något. 

Handla hållbart, hållbarhet, medveten konsumtion, Skosh

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

1 af 3