Gör Hållbarhet Ännu Roligare Tillsammans Med Vänner

Gör Hållbarhet Ännu Roligare Tillsammans Med Vänner

Det är sol, våren är runt hörnet och det blir varmare och varmare för varje dag som går. Man får mer energi och känner sig därmed piggare också. Vad passar väl bättre än att gå ut med sina vänner i solskenet och göra något kul tillsammans? Vi listar några roliga aktiviteter som du kan göra tillsammans med dina vänner redan nu. 

Anordna en egen loppis mellan er
Med våren kommer även vårstädningen, ett ämne vi diskuterat tidigare. En del av den stora rensningen som man gör varje år innebär att man sorterar sina kläder och det som ligger i ens lådor: vad behöver man behålla och vad har man ingen nytta av längre? Istället för att skänka sina saker till välgörenhet eller stadens loppis kan man samla sina vänner och anordna en loppis mellan sig. Kanske kan din kompis få nytta av det som du inte längre använder, och vice versa? Att anordna en egen loppis mellan sig blir dessutom ett ypperligt tillfälle att få träffa sina vänner igen.

Utbilda er tillsammans
Visst är det roligt att diskutera en bok eller en serie med någon som också sett eller läst samma bok/ film/ serie? Detsamma gäller podcasts. Vi har ett tips på en aktivitet du antingen kan göra tillsammans med din vän fysiskt eller var för sig men ändå tillsammans: nämligen lyssna på en utbildande podcast! Vare sig ni städar, lagar mat, bakar eller ligger på balkongen i solen så kan ni ha en podcast att lyssna på i bakgrunden. Det finns en mängd olika podcast på ämnet hållbarhet och miljötänk, där några är HållbarhetspoddenSustainability DefinedMiljöpoddenKlimatkänslor men även TED Climate

Kanske tar podden upp ett ämne som ni själva inte tänkt på tidigare? Det känns alltid härligt att lära sig något nytt. Att lyssna på podden är såklart något man kan göra när man är själv också, när man cyklar, promenerar eller tränar för att sedan prata med sin kompis om ämnena efteråt. 

 


Rädda mat tillsammans!
Finns det något roligare än att rädda mat? Att rädda mat tillsammans med sina vänner såklart! Och det finns så mycket roligt som man kan göra med maten som man räddar! Räddar ni en hel påse med bröd? Ja men då är det bara att kolla upp lite trevliga recept där grunden är bröd. Bruschetta? Vitlöksbröd? Eller något annat trevligt? Räddar ni en hel påse med frukt och grönsaker? Leta reda på något recept där ni tillsammans kan laga någon rolig rätt. Varför inte bjuda in vänner och familj? Gör något roligt av att rädda mat tillsammans! 

Skapa en hållbar utmaning

Utmana dig själv och dina vänner under en månads tid. Gör en lista över saker som du hade velat utmana dig inom under en månads tid och se till så att det är saker du faktiskt kan uppnå. Du kan såklart göra din utmaning mot dig själv enbart, men det är något särskilt med att utmana dig själv och veta att någon annan gör en utmaning samtidigt som dig. Ni behöver inte ha samma mål för att kunna göra utmaningen, utan sätt bara ett mål på hur många rader på listan som ni ska uppnå under månaden och den som uppnår det snabbast vinner alternativt den som uppnått alla punkter i slutet av månaden. För att göra det mer troligt att man uppnår målet i slutet av månaden och göra det lite roligare kan det vara kul att sätta ett fysiskt pris. Vad vinner man om man fullföljer utmaningen? 

 


Shoppa hållbart tillsammans
Är du på jakt efter något till hemmet eller till någons födelsedag? Samla dina vänner och ge er ut på stan för att se vad stadens second-hand butiker har att erbjuda. Det är alltid roligare att leta i butiker tillsammans med andra, plus att någon i gruppen kanske ser något som du inte ser. Fler ögon är alltid bättre! Kul är ju också om ni alla letar efter något den dagen ni ger er ut i butikerna. 

Gör något kul för miljön och er själva
Samla dina vänner och ge er ut i naturen tillsammans med svarta påsar och handskar och samla skräp tillsammans. Antingen kör ni på all sorters skräp eller så fokuserar ni på att samla in PET-flaskor och ser hur mycket ni kan samla in tillsammans. För pengarna ni får in för PET-flaskorna kan ni köpa något för att fira, eller slå ihop punkten tidigare om att rädda mat med denna punkten. Varför inte rädda mat med pengar ni tjänat på att städa upp i er stad?

Ett hett tips när det kommer till att rädda mat är att gå in i en närbutik då dessa ibland säljer ut bröd samt frukt-och grönt från gårdagen till en billigare peng, mat som annars hade gått till spillo.

Hoppas du fått några idéer på roliga saker du kan göra med dina vänner nu när våren kommer. Vi kan alla göra något för miljön och ha roligt samtidigt. 

Vårstäda tillsammans!
Bor du i kollektiv eller saknar städhjälp i ditt eget hem? Gör städning till någonting roligt och gör det tillsammans med dina vänner. Ta en helg där ni rockar loss med bra musik, vidöppna fönster och Skosh hållbara städprodukter. Varför inte hjälpas åt och göra ett helgjobb på en dag! Vi erbjuder allt du behöver för att få ett skinande hem - allt ifrån glasklara fönster till smutsfria ytor i badrum och kök. Låt diskmaskinen bullra medan ni tar en fika i vårsolen!

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.

1 av 3